zondag 16 oktober 2011

Gluhwein

Met dank aan een hele leuke tip van Sunny1 op het Viva forum.. Ik zie al een (veel te) gezellige avond met worst en vieze plakkende kaasmacaroni! 


http://www.vrouwonline.nl/img/article/200436058-001.jpg

http://www.beauty-arrangementen.nl/beauty/arrangementen-fotos/hotstone.jpg

Winterthee:

http://images.smulweb.nl/recepten/1371021/low_res/Winterthee01.jpg

Recept winterthee van Smulweb:
Ingrediënten

- Kaneelthee (of appelkaneelthee/sinaasappelthee)
- 2 Kaneelstokjes
- bruine basterd suiker
- rode port
- evt. een kruidnageltje
Bereidingswijze

Zet een pot (appel) kaneelthee en voeg de 2 kaneelstokjes (en evt. een kruidnageltje) toe, laat dit 3 minuten trekken.
In de tussentijd schep je in elk theeglas 4 theelepels bruine basterdsuiker (of meer/minder naar smaak).
Giet in elk glas een laagje Rode Port.
Haal de theezakjes (of losse thee) en de kaneelstokjes uit de theepot en schenk de thee in de glazen.
Serveertips

Heerlijk als het koud en donker is buiten en met een stukje (gevuld) speculaas maak je het helemaal af!

Gluhwein: 

http://kerstster.punt.nl/upload/gluhwein.jpg

Recept Gluhwein van Smulweb:

Ingrediënten

1 fles lichte rode wijn (bijv. Beaujolais), 3 dl water, 1 kaneelstokje, 4 kruidnagels, stukje goed schoongeboende citroenschil, suiker
Bereidingswijze

In een pan de wijn met water en de kruiden heel langzaam tot tegen de kook aan verhitten en zo nog enkele minuten laten trekken.
De wijn door een zeef in kleine (Gluhwein-)kommetjes schenken en naar smaak met suiker zoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten